Alustasta/About Alusta

Alusta is a web publication by the Faculty of Social Sciences at the University of Tampere.

Mikä Alusta!?

Alusta! on Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan verkkolehti.

Se erittelee yhteiskuntaa, kulttuuria ja ideologioita, analysoi politiikkaa ja julkista keskustelua sekä tuo esiin laadukasta tutkimusta.

Kirjoituksia voi rohkeasti tarjota myös Tampereen yliopiston ulkopuolelta.

Alustan! juttutyypit ovat: Alustus, Nosto, Näky ja Kirjasta.

Alustukset perehdyttävät uuteen tietoon ja esittävät perusteltuja näkemyksiä ajankohtaisista asioista, Nostot ovat teräviä kommentteja ja viittaavat muualla julkaistuun materiaaliin, ja Näytovat muutaman minuutin pituisia videoklippejä, joissa otetaan kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin aiheisiin. Kirjasta esittelee ajankohtaisen tieteellisen teoksen. Lukija esittää kirjan kirjoittajalle muutaman kysymyksen, joihin kirjoittaja vastaa.

Alusta! toimii tutkimuksen ja muun julkisen keskustelun välisenä foorumina. Sen kirjoitukset ja puheenvuorot puhuttelevat yhteiskunnasta ja kulttuurista ja nykytilasta yleisesti kiinnostuneita ihmisiä. Luetuimmat alustukset keräävät tuhansia lukijoita.

Alustan! toimitus

Alustalla! on toimittaja ja toimituskunta, jotka huolehtivat juttujen julkaisemisesta.

Toimittajana työskentelee Tiina Heikkilä (tiina.heikkila@uta.fi, 050 544 2180).

Toimituskuntaan kuuluvat Jari AroOlli HerranenAnna KorkMatti KortesojaRisto KuneliusMaria LaaksoHannu LaurilaReetta MuhonenMinja RantavaaraAino SaarenmaaOlli SotamaaMeri Vainiomäki ja Ville Vuolanto.

Jos haluat mukaan toimittamaan asiantuntevaa ja ajankohtaista julkaisuamme, tai sinulla on muuta palautetta, ota yhteyttä toimitukseen sähköpostilla.

Alustan! toiminnasta vastaa journalistiikan professori Risto Kunelius.

Alustan! kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2323-1084. Tampereen yliopistossa työskentelevä voi tallentaa Alustalla! julkaistut artikkelinsa SoleCRIS-tietokannassa luokkaan ”Muu aikakauslehti”, ”Ammatilliset, yleistajuiset ja muut julkaisut”.