Nosto! Yle Radio 1:n Matkakuume-sarjassa keskustellaan matkailusta ja sen historiasta. Varhaiset pyhiinvaellukset on ohjelmasarjan ensimmäinen osa, jossa haastateltavana on historian professori Christian Krötzl Tampereen yliopistosta.

Pyhiinvaellukset olivat keskiajalla merkittävin matkustamisen muoto. Matkat kohdistuivat pyhinä pidettyihin kaupunkeihin kuten Roomaan, Jerusalemiin ja Santiago de Compostelaan. Mutta potivatko keskiajan pyhiinvaeltajat samanlaista matkakuumetta kuin nykyturistit? Entä mistä saatiin tietoa pyhiinvaelluksista? Miten matkoille varustauduttiin, kuka niille saattoi osallistua ja miten ne organisoitiin käytännössä?

KOMMENTOI

Kommentit (2)

725443 311716very nice publish, i certainly adore this internet web site, carry on it 142996

639549 280288I saw your post awhile back and saved it to my computer. Only lately have I got a chance to checking it and need to tell you good work. 604962

KOMMENTOI JULKAISUA