Nosto! Tampereen yliopiston historioitsijat professori Christian Krötzl ja opiskelija Hanna Haapala osallistuivat Prisma Studio -ohjelman tekemiseen, jossa aiheena oli keskiaikainen ruokavalio.

Toimittaja kokeili miltä tuntuu noudattaa keskiaikaisia ruokailutottumuksia. Samalla haastateltiin erilaisia keskiajan asiantuntijoita.

Vaikka viini- ja olutpainotteinen juomapuoli keskiaikaisessa dieetissä voi olla yksille mieleen, niin ainakin ylenpalttinen nauris- ja puuropainottuneisuus syömäpuolella meinasi olla toimittajalle liikaa.

Toinen puoli asiaa on tietysti – aivan kuten nykyäänkin – että kuuluiko ylimystöön vai joutuiko tyytymään alempien säätyjen ruokavalioon.

Keskiaikaista ruokavaliota käsittelevä Prisma stusio -ohjelma on katsottavissa Yle Areenalla 24.10.2013 saakka.

530739 397441Howdy! I just wish to give a huge thumbs up for the excellent info you may have here on this post. I will probably be coming back to your weblog for much more soon. 749926

745872 66880This is a excellent blog, would you be involved in doing an interview about just how you developed it? If so e-mail me! 706017

614628 453301Id have to speak to you here. Which isnt something Which i do! I enjoy to reading a post that need to get men and women to think. Also, thank you for permitting me to comment! 276973