Nosto! Nykyään kirjoitetaan paljon elämäntaito-oppaita, mutta kuolemantaito-oppaiden tarjonta on vähentynyt sitten keskiajan. Voisi jopa sanoa, että nykyään ei haluta ajatella kuolemaa, eikä ehkä ymmärretä sen roolia osana normaalia elämänkaarta.

Yle haastatteli Tampereen yliopiston keskiaikatutkija Jyrki Nissiä, jonka mukaan kuolema oli keskiajalla varsin arkinen asia, johon valmistauduttiin huolella. Valmistautumiseen oli olemassa varta vasten räätälöityjä oppaita, joista sai apua keskittymiseen hetken lähestyessä.

Tällä hetkellä väitöskirjaa tekevä Nissi on tehnyt aiheesta Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seuran palkitseman pro gradu -tutkielman. Korkeatasoinen opinnäyte tähdentää nyky- ja keskiaikaisajattelun eroa, mutta tarjoaa lukijalle eväitä oman kuolevaisuutensa käsittelemiseen.

KOMMENTOI

Kommentit (2)

383159 707244Im not that much of a internet reader to be honest but your blogs truly good, maintain it up! Ill go ahead and bookmark your site to come back down the road. Cheers 961804

166967 491448Overall, politicians are split on the issue of whether Twitter is more for business or private use. The first thing will be the fact which you can build up quite a large following of individuals. 700105

KOMMENTOI JULKAISUA