Alustasta!

Mikä ihmeen Alusta!?

Alusta! on yhteiskuntaa ja kulttuuria ruotiva tutkimuksellinen verkkolehti. Se tarjoaa tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille helpon ja nopean kanavan osallistua yhteiskuntaa ja kulttuuria koskevaan julkiseen keskusteluun. Samalla se avaa lukijoilleen ja katsojilleen tutkimuksen maailman ja nostaa esiin uusia keskustelunaiheita.

Alustan! juttutyypit ovat: Alustus, Nosto, Näky ja Kirjasta.

Alustukset perehdyttävät uuteen tietoon, tarjoavat näkemyksiä ja esittävät perusteluja ajankohtaisista asioista, Nostot ovat teräviä kommentteja ja viittaavat muualla julkaistuun materiaaliin, ja Näyt ovat muutaman minuutin pituisia videoklippejä, joissa otetaan kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin aiheisiin. Kirjasta esittelee ajankohtaisen tieteellisen teoksen. Lukija esittää kirjan kirjoittajalle muutaman kysymyksen, joihin kirjoittaja vastaa.

Alusta! toimii tutkimuksen ja muun julkisen keskustelun välisenä foorumina. Sen kirjoitukset ja puheenvuorot puhuttelevat yhteiskunnasta ja kulttuurista ja nykytilasta yleisesti kiinnostuneita ihmisiä. Luetuimmat alustukset keräävät tuhansia lukijoita.

Alusta! ei propagoi poliittisten kantojen puolesta eikä markkinoi ketään. Se erittelee ideologioita, analysoi politiikkaa ja sen perusteita ja tuo esiin laadukasta tutkimusta.

Alustan! toimitus

Alustalla! on toimittaja ja toimituskunta, jotka huolehtivat juttujen julkaisemisesta.

Toimittajana työskentelee Matti Kortesoja (matti.kortesoja@uta.fi, 050 3187 216).

Toimituskuntaan kuuluvat Jari Aro, Tiina Heikkilä, Olli Herranen, Anna Kork, Risto Kunelius, Maria Laakso, Hannu Laurila, Reetta Muhonen, Minja Rantavaara, Aino Saarenmaa, Olli Sotamaa, Meri Vainiomäki ja Ville Vuolanto.

Jos haluat mukaan toimittamaan asiantuntevaa ja ajankohtaista julkaisuamme, tai sinulla on muuta palautetta, ota yhteyttä toimitukseen sähköpostilla.

Alustan! toiminnasta vastaa Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön johtaja Risto Kunelius.

Alustan! kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2323-1084. Tampereen yliopistossa työskentelevä voi tallentaa Alustalla! julkaistut artikkelinsa SoleCRIS-tietokannassa luokkaan "Muu aikakauslehti", "Ammatilliset, yleistajuiset ja muut julkaisut".